Skąd ta kawa?…skąd to ziarno?
Skąd ta kawa?…skąd to ziarno? To bardzo otwarte pytania, na które jest wiele odpowiedzi, począwszy od tych, które sugerują koniec rozmowy 🙂 „…z torebki” brrrrrr!!!
U nas zakupisz nowe i używane ekspresy renomowanych marek, oraz istnieje możliwość wynajmu lub dzierżawy urządzeń dla Twojej firmy. W ofercie posiadamy pełną gamę urządzeń, od automatycznych, ręcznych, kolbowych, a na przelewowych kończąc. Wierzymy że uda się nam dostosować ofertę pod Wasze potrzeby.
Moja przygoda z czarnym napojem zaczęła się niemalże 10 lat temu, po takim czasie i hektolitrach wypitych, spróbowanych i wylanych kaw, zdecydowanie wybieram ziarna jasno palone używane w metodach alternatywnych.
Zazwyczaj wybieram kawy z afrykańskich regionów - w takich naparach dominują aromaty kwiatów i owoców, a w smaku są też bardziej kwaśne.
Do dripa musicie spróbować jasno palonej Kenii Kiambu - pełna, czysta i złożona z wyczuwalnymi nutami, bergamotki, pomarańczy i rumianku.
Jednakże moja praca nie skupia się wyłącznie na ziarnach jasno palonych, te ciemniejsze kawy wypalone pod espresso również skrywają wiele aromatycznych nut.
Do ekspresów ciśnieniowych, tych automatycznych jak i kolbowych, polecam ziarna z Gwatemalskich upraw.
Obecnie rozpijam się w Gwatemali Golden Flakes - delikatna kawa, która przypomina smakiem czekoladę, z lekką nutą słodkiej śliwki.
Skąd ta kawa?…skąd to ziarno? To bardzo otwarte pytania, na które jest wiele odpowiedzi, począwszy od tych, które sugerują koniec rozmowy 🙂 „…z torebki” brrrrrr!!!
Flat white – jak ją zrobić? Kawa to nie tylko zwykły napój. Dla prawdziwych miłośników to coś więcej. Przy parzeniu kawy towarzyszy nam cała filozofia,
Pn-Pt 10.00 – 18.00
Sob 11.00 – 16.00
ul Warszawska 4
87-100 Toruń
tel 505 95 95 32
© 2022 FONTE. All rights reserved