Kawa Carraro

 

W 1896 roku, Gaetano Carraro rozpoczyna sprzedaż niektórych odmian zielonej kawy, w jego sklepie spożywczym, w Schio (VI) dla osób chcących wypalać kawę domowym sposobem. W 1927 roku, Syn Gaetano, Mario zakłada pierwszy warsztat palący i paczkujący kawę na skalę przemysłową.Lata 70`, Caffe Carraro w pogoni za innowacjami, jako jedni z pierwszych, wprowadza na rynek kawę pakowaną próżniowo i w puszkach.Lata 90`, Caffe Carraro jaśnieje na włoskim rynku i rozpoczyna ekspansję poza segment barowy, ku sektorowi spożywczemu (sieci supermarketów i dyskontów).W 1999 roku, Caffe Carraro otwiera wspaniały, nowy zakład w strefie przemysłowej w Schio, o możliwościach produkcyjnych sięgających 10000 ton wypalanej rocznie kawy. Zostaje on wyposażony w najbardziej technologicznie zaawansowane maszyny celem uzyskania metod obróbki zgodnych z filozofią TOTAL QUALITY poszukiwanej tak zawzięcie i osiągniętej przez Carraro na przestrzeni lat.W 2009 roku, jakość i pasja stojąca za kawą Carraro jest coraz bardziej doceniana poza granicami Włoch.