Ekspres przelewowy, czy ciśnieniowy?
Kawa od wielu lat należy do najpopularniejszych naparów świata. Wiadomo nie od dziś, że ma ona nie tylko niepowtarzalny smak i aromat, ale również właściwości.
U nas zakupisz nowe i używane ekspresy renomowanych marek, oraz istnieje możliwość wynajmu lub dzierżawy urządzeń dla Twojej firmy. W ofercie posiadamy pełną gamę urządzeń, od automatycznych, ręcznych, kolbowych, a na przelewowych kończąc. Wierzymy że uda się nam dostosować ofertę pod Wasze potrzeby.
Moja przygoda z czarnym napojem zaczęła się niemalże 10 lat temu, po takim czasie i hektolitrach wypitych, spróbowanych i wylanych kaw, zdecydowanie wybieram ziarna jasno palone używane w metodach alternatywnych.
Zazwyczaj wybieram kawy z afrykańskich regionów - w takich naparach dominują aromaty kwiatów i owoców, a w smaku są też bardziej kwaśne.
Do dripa musicie spróbować jasno palonej Kenii Kiambu - pełna, czysta i złożona z wyczuwalnymi nutami, bergamotki, pomarańczy i rumianku.
Jednakże moja praca nie skupia się wyłącznie na ziarnach jasno palonych, te ciemniejsze kawy wypalone pod espresso również skrywają wiele aromatycznych nut.
Do ekspresów ciśnieniowych, tych automatycznych jak i kolbowych, polecam ziarna z Gwatemalskich upraw.
Obecnie rozpijam się w Gwatemali Golden Flakes - delikatna kawa, która przypomina smakiem czekoladę, z lekką nutą słodkiej śliwki.
Kawa od wielu lat należy do najpopularniejszych naparów świata. Wiadomo nie od dziś, że ma ona nie tylko niepowtarzalny smak i aromat, ale również właściwości.
Jak zrobić kawę doppio? Kawa to nie tylko napój, ale cała kultura i sztuka. Jednym z bardziej specyficznych i intensywnych napojów kawowych jest doppio. Ale
Pn-Pt 10.00 – 18.00
Sob 11.00 – 16.00
ul Warszawska 4
87-100 Toruń
tel 505 95 95 32
© 2022 FONTE. All rights reserved